Fontosabb híreink

2018. AUGUSZTUS 17.

Tisztelt Ügyfelünk!

E-mail szerverinkre új biztonsági tanúsítványt (SSL) telepítettünk.

Amennyiben az Ön által használt e-mail kliens az új megerősítést kér, kérjük engedélyezze az új tanúsítvány használatát!

 

 

2016. OKTÓBER 25.

Tisztelt Ügyfeleink!

Az elmúlt hetekben több olyan WordPresst érintő biztonsági résre és sebezhetőségre derült fény ami kritikus besorolású és nagyon könnyen kihasználható. Egy részét javították, de láthatóan maradtak még olyan sebezhetőségek amelyeken keresztül számos sikeres támadást hajtottak végre. Fontos, hogy rendszerünk nem kompromittálódott, de néhány oldal adatbázisában nemkívánatos szövegrészek jelentek meg.

Ez súlyos probléma, veszélyezteti ügyfeleink üzletmenetét. Ugyanakkor ránk is megnövekedett terhet ró a sorozatos biztonsági mentésből történő visszaállítások kezelése.

Az elmúlt hetek tapasztalatai alapján egy új, ingyenes szolgáltatáscsomaggal szeretnénk segíteni.

A probléma gyökerét nem csak a WordPress motor magja, hanem a számos kiegészítő is okozza, nehezítve az átfogó megoldás kialakítását. Sajnos a WordPress a kezdetektől hemzsegett a biztonsági résektől és ez az évek során sem változott.

Ügyfeleink nagy része nem telepítette a WordPress frissítéseket, így számos, több éve javított sebezhetőség is kihasználható ma

A megoldás egy kifejezetten ilyen esetekre létrehozott webalkalmazás-tűzfal, un. WAF (Web Application Firwall) jelenti. A szolgáltatást a CloudFlare ServerShield és StopTheHacker termékén keresztül valósítjuk meg.

A technikai előkészületeket megtettük és a tesztüzemet is sikeresen zártuk.

A szolgáltatás aktiválásához egy erre a célra létrehozott, dedikált kiszolgálónkra kell majd költöztetni a honlapot. A szolgáltatást folyamatosan fogjuk bekapcsolni minden ügyfelünk tárhelyén. A részletekről és a migrációról egyedi egyeztetésre lesz szükség, hogy a lehető legkevesebb kellemetlenséggel járjon az átállás.
Amennyiben Ön az elmúlt időszakban érintett volt és még nem tette meg, kérjük jelezze a support@netscan.hu e-mail címre küldött bejelentéssel, hogy prioritással tudjuk kezelni a szolgáltatás bekapcsolását!

A szolgáltatás díjmentes nem jelent a meglévő előfizetésen felüli további költséget.
Generális megoldás, nem csak WordPressen futó weboldalakkal vehető igénybe.

 

 

2016. AUGUSZTUS 28.

Tisztelt Ügyfeleink!

Az elmúlt napokban több WordPress-szel készült weboldalt ért automatizált támadás. Az érintett honlapokat a támadás megrongálta (deface).

2016. augusztus 23-án a WordPresst érintő két magas kockázati besorolású sérülékenysége vált ismertté, melyeket kihasználva a támadó érzékeny adatokat szerezhet meg, vagy szolgáltatásmegtagadást érhet el. A sérülékenységeket kiküszöbölő megoldás már beszerezhető a gyártótól.

Az első sebezhetőség az ajax-actions.php fájlban lévő wp_ajax_update_plugin() függvényt érinti. A rendellenesség path traversal típusú támadást tehet lehetővé a /dev/random/ mappa vonatkozásában.

A másik sérülékenység speciálisan szerkesztett HTML oldalakkal vagy URL-ekkel válhat kihasználhatóvá és a célkeresztbe állított, előzőleg autentikált felhasználó nevében biztosít jogosulatlan művelet végrehajtást.

A hiba csak úgy hárítható el, ha a honlap fejlesztőjével frissíttetik a WordPress motort a javításokat tartalmazó 4.6-os verzióra. Javasolt a kapcsolódó bővítményeket is frissíteni.

Biztonsági mentésből történő visszaállításához kérjük jelezze ezirányú igényét a support@netscan.hu e-mail címre küldött bejelentéssel!

 

 

   

2015. MÁJUS 19.

Tisztelt Ügyfeleink!

Szervereinken megújultak a titkosított kapcsolatot biztosító SSL tanúsítványok. Kérjük, hogy az önök által használt e-mail kliens szoftver esetleges tanúsítvány elfogadási kérelmét hagyják jóvá!

  

 

2014. ÁPRILIS 11.

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy társaságunk által nyújtott szolgáltatások NEM voltak érintettek az SSL Heartbeat (HeartBleed) sérülékénység által.

  

2013. MÁJUS 15.

Tisztelt UPC Ügyfeleink!

A UPC előfizetők a napokban hibát észlelhettek a szolgáltatásban. A hiba a UPC oldalán van. Jelenleg is dolgozunk a hiba megoldásán, de a szolgáltató nem tanúsít megfelelő együttműködést. Kérem, hogy amennyiben Ön UPC előfizető, jelentse be a hibát részükre, az alábbi tartalommmal:

Az xy.hu (az ön domain neve) domain név elérhetetlen, mert a UPC névszervere hibásan a nem aktuális IP címről próbálkozik a lekérdezéssel a netscan-ns1.com és netscan-ns2.com névszerverek esetén. 

 

  

2012. ÁPRILIS

Tisztelt Ügyfeleink!

Hosting szolgáltatásunkat kiszolgáló szervereinket a Docler Holding cégcsoport DoclerWeb Kft. szerverparkjába helyeztük. A DoclerWeb hazánk egyik legbiztonságosabb, saját hálózattal rendelkező szolgáltató cége.

Néhány adat a szerverteremről:

  • Magyarország legnagyobb teljesítmény-sűrűségű szerverterme (300m2, 1MW, 3.33 kW/m2)
  • Saját európai IP gerinchálózat
  • Redundáns IP hálózat, 55 Gbit nemzetközi és 10 Gbit belföldi sávszélesség
  • Redundáns (2+1) klímatizálás 22±2 °C, 45±10 rH% (3x 500kW)
  • Redundáns (1+1) szünetmentes áramellátás (4x 500kW)
  • Kettős ELMŰ betáplálás (2x 2.5MVA)
  • 2.5 MVA Diesel Aggregátor, 24 órára elegendő gázolaj tartalékkal
  • Aspirációs VESDA tűzjelző rendszer
  • INERGEN oltógázos tűzoltórendszer

  

2011. MÁRCIUS

A NetScan által javasolt optimalizációs javalatokat alkalmazta a Sony Pictures Television Networks - Crackle leányvállalata. Javaslatainkkal egy webes kiszolgáló infrastruktúra terhelését sikerült csökkenteniük, hardware beruházás nélkül.  
 

2011. FEBRUÁR

A tavaszi Műegyetemi Állásbörze szervezésével és lebonyolításával kapcsolatos folyamatkövetéshez továbbra is a mi egyedi szoftvereinket választották a szervezők.

  

2011. FEBRUÁR

Ügyfelünk, a Factory Creative Studio Kft. felkérésére a Sony Pictures Television Networks - AXN Central Europe budapesti szervertermében a NetScaN telepítette egy új alkalmazás kiszolgálásához szükséges nagy rendelkezésre állású HA-Clustert.

  

2010. JÚNIUS

A Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata tulajdonában álló RITEK Zrt. cégünket kérte fel komplex rendszergazdai szolgáltatási feladatokra, szerverfarmjuk üzemeltetésére és IT tanácsadásra.

  

 

2009. OKTÓBER

Ügyfelünk, a Factory Creative Studio Kft. felkérésére egy extrém látogatószámot is kiszolgálni képes terheléselosztó rendszert telepítettünk meglévő infrastruktúrájukra. A megoldással akár többezer http kérést is kit tudnak szolgálni másodpercenként. A rendszer jelenleg kitűnően vizsgázik az HBO kéthónapos, hat országot érintő webes kampányának terhelése alatt. A hatékony szabad-kapacitás kiaknázásával ügyfelünk számára elkerülhetővé vált további hardware eszközök beszerzése.

  

 

2008. AUGUSZTUS

Az őszi Műegyetemi Állásbörze arculatváltáson esett keresztül. A BME által elkészített új arculatra szabtuk az Állásbörzének fejlesztett céginformációs és nyomdai rendszerünket valamint a honlapot. A Felkészítő Napok programsorozatra - melyen összesen közel 900 álláskereső vesz részt - a jelentkezés a halgatók számára egy áttekinthetőbb, informatív felületenen történik. A szervezők a jelentkezők besorolását egy komplex adminisztrációs felület segíti.

  

 

2009. MÁRCIUS

Ügyfelünk a Havancsák Kft (SKF) felkérésére vonalkód és árcédula nyomtató szoftvert készítettünk, melynek segítségével átláthatóvá vált az üzletükben forgalmazott termékek árazása és a leltárazás is gördülékenyebb.

  

 

2008. JANUÁR 21.

A tavaszi Műegyetemi Állásbörze szervezésével és lebonyolításával kapcsolatos folyamatkövetéshez továbbra is a mi egyedi szoftvereinket választották a szervezők. A börzén résztvevő cégek az adatszolgáltatást a megújult Céginformációs Rendszeren keresztül végezték. Az új rendszerben a kiállítók "webkettes" technológiával készült felületen tölthetik ki az Állásbörze Kalauzban megjelenő információs- és reklámoldalaikat. Az interaktív alkalmazás segítségével a hagyományos webes űrlap helyett a felhasználók a nyomdai oldallal megegyező megjelenést biztosító szövegszerkesztővel dolgozhatnak. A szoftver egy nyomdakész, CMYK anyagot generál a felvitt adatokból.

  

 

2008. JANUÁR 10.

Cégünket a Polgár Autoelektro Kft. hálózatának és szerver-számítógépének üzemeltetésével bízta meg.

 

2008. NOVEMBER 20.

Az Interart Consulting Kft. cégünket kérte fel hosting szerverének üzemeltetésére. A legújabb technológiákat felhasználva virtualizált operációs rendszereket futtató, a jövőben több kiszolgálóval HA-Clusterré bővíthető rendszert beüzemelését végezzük el.

 

 

2008. NOVEMBER 18.

Egy alternatív telefontársaság, az N-System Távközlési Kft (N-Tel) megkeresésére ügyélkapu felületet fejlesztünk. Az ügyfélkapun keresztül előfizetőik módosíthatják a szolgáltatás technikai paramétereit és részletes hívás- és költséglistát kérhetnek le.

 

2008. SZEPTEMBER 15.

Az őszi Műegyetemi Állásbörze szervezésével és lebonyolításával kapcsolatos folyamatkövetéshez továbbra is a mi egyedi szoftvereinket választották a szervezők. A börzén résztvevő cégek az adatszolgáltatást az általunk fejlesztett Céginformációs Rendszeren keresztül végezték.

 

2008. SZEPTEMBER 8.

A Dr. Kasza és Fia Egészégügyi és Szolgáltató Kft. cégünket bízta meg új honlapjuk elkészítésével.

 

2008. AUGUSZTUS 18.

Az Euro Homa Bau Kft-től megbízást kaptunk holnapjuk elkészítésére.

 

2008. AUGUSZTUS 12.

Nagyér Polgármesteri Hivatalától felkérést kaptunk a község honlapjának elkészítésére.

 

2008. JÚNIUS 3.

Újabb kiszolgálóval bővítettük hosting szolgáltatásunkat ellátó szerver-parkunkat. Az új eszköz egy SUN Microsystems X2200 típusú szerver-számítógép.

 

2008. MÁJUS 1.

A Factory Creative Studio Kft (netfactory.hu) cégünket kérte fel 5 nagyvállalati kiszolgálóból álló szerverparkjának üzemeltetésére. A legújabb technológiákat felhasználva virtualizált operációs rendszereket futtató HA-Clustert építettünk szervereikből a közel 100%-os rendelkezésreállás elérése érdekében.

 

2008. ÁPRILIS. 23.

Megjelent a HangOn Belógásszámító szoftver 1.2.0.2 -es verziószámú frissítése, melyet a Termékek menüpont - HangOn almenüjéből tölhetnek le.

 

2008. ÁPRILIS. 7.

Megjelent a HangOn Belógásszámító szoftver 1.2.0.1 -es verziószámú frissítése, melyet a Termékek menüpont - HangOn almenüjéből tölhetnek le.

 

2008. ÁPRILIS 7.

Megújult honlapunk! A menüpontok tartalma még nem teljes, kérjük látogasson vissza rendszeresen frissített információkért!

 

2008. MÁRCIUS. 24.

Az IDC Export-Import Kft. cégünket kérte fel az Elcometal Kft. szegedi és győri üzemei között létesítendő VPN kapcsolat kiépítésére.

 

2008. MÁRCIUS. 2.

A Pramonteam Kft. cégünket kérte fel a Csongrád Megyei Lovasszövetség honlapjának programozási feladataira

 

2008. JANUÁR. 13.

Társaságunk felkérést kapott tagnyilvántartó szoftver elkészítésére az Európai Borlovagrend Magyarországi Konzulátusának részére.

 

2008. JANUÁR. 10.

A DABINET Biomassza Energetikai Hálózat bemutatkozó honlapjának elkészítésére kaptunk felkérést.

 

2007. DECEMBER 20.

Cégünk felkérést kapott a Műegyetemi Állásbörze új honlapjának elkészítésére, melyet a RenderNet Bt-vel közösen kiviteleztünk.

A projekt keretein belül Közép-Európa legnagyobb állásbörzéjén résztvevő cégek adat-feltöltő rendszerét is cégünk fejleszti.